Írások

Longitudinális Komplex Vizsgálat

Longitudinális Komplex Vizsgálat

A Longitudinális Komplex Vizsgálat (LongiKid©) 3 hónapos kortól 11 éves korig méri a gyermekek szenzoros, motoros, és kognitív részképességeit

Olvasás

Iskolaérett a gyermekem?

A gyermek abban az évben, amelyben augusztus 31-ig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. Indokolt esetben egy évig még maradhat óvodában, ha az Oktatási Hivatal is támogatja ezt a döntést

Foglalkozás

Beszélni jó! foglalkozások

2022. szeptemberétől Beszélni jó! címmel beszédindító foglalkozásokat tartok Fertőszentmiklóson. Két életkori csoportban várom a gyermekeket és szüleiket a közös játékra.

Irkafirka

Rajzoljunk! De mivel és hogyan?

Gyermekként még a legtöbben szívesen rajzoltunk. Arra már valószínűleg kevesen emlékszünk, hogy az első alkotásaink mikor, és mivel készültek.

Állatok

Milyen a jó játék?

Gyógypedagógusként és háromgyermekes anyukaként kikerülhetetlenek a játékok a mindennapjaimból. Nem mindegy azonban, hogy mikor és mivel játszik a gyermekünk.

Nő lélegzik

Mindegy, hogy hogyan lélegzünk?

Érdekes jelenség, hogy mai rohanó világunkban már lélegezni sincs elég időnk. Vagy elfelejtettük, hogy hogyan kell? A jó hír az, hogy születéskor még tökéletesen tudjuk, és csak később alakul ki a helytelen légzés. Ha pedig újszülöttként ment helyesen, akkor gyermekként, kamaszként, felnőttként újra meg tudjuk tanulni a szabályos légzést!

Baba dinnyét eszik

Miért rágjon a baba?

Sokan nagyon aranyosnak találják, ahogy a kisbabák a különféle pépes ételeket majszolják. Valóban nagyon édesek ilyenkor, de azért figyeljünk oda, hogy a babapépek mellett idejében elkezdjük a darabosabb ételek kínálását is gyermekünknek!